İlk, orta ve lise eğitimimi Kayseride tamamladım. Tıp eğitimimi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde aldım. Çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanlık eğitimimi Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesinde tamamladım.

2015 yılından bu yanada Kayseride uzman doktor olarak görev yapmaktayım. Bu süre içerisinde 2 yıl Çocuk İzlem Merkezi sorumlu hekimi olarak istismara uğrayan çocukların takip ve tedavisini yaptım. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığının Madde Bağımlılığı ve Otizm Farkındalık Eğitimlerine katıldım. Bu eğitimler sonucunda 100ü aşkın aile hekimine Otizm Farkındalık Eğitimleri verdim.

Çok sayıda uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış makale ve poster/sözel bildirimim mevcuttur. Bu çalışmalara yapılmış çok sayıda atıf bulunmaktadır. Babalık ile ilgili ‘ The Influence of Father on Child Development’ isimli bir kitap yazdım. Aynı zamanda 1 kitap bölümü yazarlığı ve 1 kitap bölümü çevirmenliğini yaptım.

Bilişsel Davranışçı Terapi, Kabul ve Karalılık Terapisi, Bilinçli Farkındalık (Mindfulness) Temelli Stres Azaltma, Çocuk Merkezli Oyun Terapisi eğitimleri aldım. Genel tedavi yaklaşımı olarak çeşitli psikoterapi yöntemlerini, anne baba eğitimlerini ve gerekli durumlarda ilaç tedavilerini kullanmaktayım.

Hobi olarak keman çalıyorum. Evliyim ve 2 çocuk annesiyim.

6 Aşamalı Tedavi Sürecim
Adım 1: Keşfet
Bütüncül değerlendirme ile hem aile hem okul hem çocukla bireysel görüşmeler yaparak tanı koyuyorum.
Adım 2: Belirle
Tanı ve değerlendirme sonrası gerekiyorsa psikoterapi gerekiyorsa ilaç tedavileri ile tedaviyi düzenliyorum.
Adım 3: Tasarla
Varolan psikiyatrik ve ruhsal duruma göre belli aralıklarla hastalığı ve/veya sorunu takip ederek tedavisini takip ediyorum.
Adım 4: Geliştir
Varolan ruhsal ve psikiyatrik sorunu tedavi ettikten sonra hem bu sürecin sağlıklı devam etmesi hem de iyileşmenin devam edebilmesi için ebeveyni sorunlar konusunda eğitmek, neler yapılacağını konuşarak ebeveynlere danışmanlık yapıyorum.
Adım 5: Tedavi Et
Psikiyatrik sorun düzeldikten sonra tamamen iyileşmeyi sağlamak adına çocuk ve aile ile bireysellik, ilişkiyi güçlendirme, destek kaynaklarını kullanma ve güçlenmenin sağlanması ile iyileşmenin tamamlanmasını sağlayarak iyileşmenin kalıcı olması için destekleyici görüşmeler yapıyorum.
Adım 6: Mutlu Ol
Daha mutlu, daha huzurlu ve daha başarılı bir yaşam süreci.
Sıkça Sorulan Sorular

Gizlilik Nasıl Korunur ?

Psikoterapi seansları tamamen gizlidir ve terapistinizin danışanlar hakkında bilgi verme yetkisi yoktur.

Terapi Ne Sıklıkla Yapılmalıdır ?

Terapinin sıklığı, bireyin ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir. Genellikle haftada bir seans yapılır, ancak ihtiyaçlarınıza göre seans sıklığı azaltılabilir veya artırılabilir.

Tedavi Ne Kadar Sürer ?

Tedavi süresi, kişinin sorununun karmaşıklığına ve terapiye olan yanıtına bağlı olarak değişir. Kısa dönemli terapiler birkaç hafta sürebilirken, uzun dönemli terapiler aylar veya yıllar sürebilir.

Psikoterapi Nedir Ve Nasıl Çalışır?

Psikoterapi, bireylerin duygusal ve zihinsel sağlıklarını iyileştirmek için kullanılan bir terapi türüdür. Bir terapist ile birey arasındaki güvenilir bir ilişkiye dayanır. Terapist, bireyin duygusal sorunlarını anlamak ve çözmek için farklı teknikler kullanır.

Bizimle İletişime Geçebilirsiniz